Wunderhorns

Naar aanleiding van een door Covid gecanceld optreden op het grote internationale Mahler Festival in Het Concertgebouw in 2020 brachten wij in April 2021 onze CD “Wunderhorns” met arrangementen van de muziek van Gustav Mahler uit. Pers en publiek waren unaniem enthousiast: De Volkskrant schreef: "Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet weet wel raad met de ongekende rijkdom aan kleur en emoties van Mahler" en het NRC Handelsblad schreef: "De vier klarinettisten bereidden van alle Mahler-ingrediënten een album dat smaakt naar meer". Vanwege de belangrijke rol die de klarinet in de muziek van Mahler speelt is het NAKK zijn muziek een beetje als “van hun” gaan beschouwen en dankzij een enorme veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet dat Mahler te bieden heeft te doorgronden: van sierlijke Weense Walsmelodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt en van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek! Tijdens dit concert geeft het NAKK zijn eigen visie op het gehele oeuvre van Mahler: delen uit symfonieën en liederen en ook zogeheten remixes, waarin het NAKK op zijn eigen manier aan de haal gaat met Mahler’s muziek.

Zwanenkrakers

In dit programma spelen wij muziek uit de koning en de koningin van de balletten: het Zwanenmeer en de notenkraker. Daarnaast klinkt er muziek die geïnspireerd is op de twee balletten: zo schreef Duke Ellington zijn eigen "nutcracker suite" en het NAKK heeft verschillende arrangeurs/componisten de opdracht gegeven om hun eigen visie op de Balletten te verklanken.
Verwacht een zeer emotionele volkse versie van de bekende "Dance Arabe", een swingende Bloemenwals en laat je verder meevoeren door de immer aanwezige prachtige melodieën van Tschaijkovsky.

West Side Story

Wij brengen samen met violiste Nadia Wijzenbeek onze eigen versie van de West Side Story van Leonard Bernstein. Het verhaal wordt ondersteund door gedichten van dichter Robert Grijsen. 

New Amsterdam Stories

Wij brengen een programma over de Nieuwe Wereld. New York, New York, met zijn vele muzikale invloeden. Bernstein's West side story, maar ook Dvořák en Gershwin roepen een bruisend Wereldstadgevoel op.  

Ode aan Amsterdam

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet brengt een ode aan haar eigen Amsterdam.Tijdens dit concert gaat u op expeditie door de geschiedenis van deze bijzondere stad en daalt u af in de meest intieme plekken van haar muzikale ziel. Deze blijkt veel verschillende gezichten te hebben! Zo is het perspectief op Mokum van een Oost-Europese straatmuzikant volslagen anders dan dat vanuit de klassieke Concertgebouwtraditie en zorgt de visie van de in Amsterdam woonachtige Argentijnse componist Diego Soifer voor een andere invalshoek dan de romantische stadsschetsen van "good old" Wim Sonneveld. Voor de één is Amsterdam het Venetië van het Noorden, voor de ander is de stad zijn eigen drugsparadijs. Amsterdam is een draaiorgelhoofdstad, een multiculturele smeltkroes en voor weer een ander de plek om jaren op een parkeervergunning te wachten. Het NAKK laat zich alle Mokummers welgevallen en brengt een muzikale ode aan de stad.

Dromenblazers

Hoe klinkt fantasie? Vier jongens blazen dromen tot leven. Met de sleutels van fantasie openen ze deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen. Dromenblazers is een vrolijk concert i.s.m. Oorkaan waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvořák. Want in dromen kan alles!