Bart de Kater (klarinet/bassethoorn) sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Herman Braune, Harmen de Boer en Arno Piters.

Als muzikant slaat hij graag een brug naar muziektheater en werkte hij samen met theatergezelschappen zoals het Speeltheater Holland, de Toneelmakerij en Oorkaan. Naast de klassieke muziek begeeft Bart zich ook graag op het vlak van de folklore muziek en bespeelt hij de kaval, een Bulgaars traditionele herdersfluit. Met het Nederlands Blazers Ensemble is Bart regelmatig te zien in onder andere de Nieuwjaarsconcerten in het Concertgebouw en ging hij op tournee naar Jordanië, Israël, Turkije en Polen. Verder speelt hij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest en maakte hij deel uit van de jubileum-cd van het Calefax rietkwintet genaamd CalefaXL. Verder is Bart aangesloten bij het nieuwe muzikale initiatief dat Splendor Amsterdam heet.  

Bart speelt op een Schwenk und Seggelke klarinet en bassethoorn die hij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Stichting Eigen Muziekinstrument en het Prins Bernhard Cultuurfonds kon aanschaffen. Met mooi weer en goede wind scheert Bart met zijn zeilbootje over de Waterlandse meren!